Myydyimmät väkevät alkoholijuomat
Myydyin väkevä juoma on Jägermeister. Sen alkoholipitoisuus on 35 tilavuusprosenttia. Jägermeister valmistetaan 56:sta eri ainesosasta. Niistä tiedossa on vain noin 25, esimerkiksi inkivääri, kardemumma, sitruunankuori, lakritsi ja tähtianis. Maultaan se on keskitäyteläinen, lämmin,lakritsinen ja mausteinen. Jägermeister on saksalainen yrttilikööri. Se nautitaanuseimmiten huoneenlämpöisenä tai jääkylmänäshottina, voidaan käyttää myös juomasekoituksissa yleensä energiajuomien kanssa. Se on maailman suosituin likööri ja sitä myydään yli 60 maassa. Jägermeister valmistetaan uuttamalla, jonka jälkeen sitä kypsytetään noin vuoden ajan tammitynnyreissä.Toinen suosituimmista juomista on Jaloviina. Se on konjakista ja viljaviinasta valmistettu alkoholijuoma, kutsutaan myös leikatuksi konjakiksi. Jaloviinan valmistus aloitettiin Suomessa 1932. Juoma valmisetaan rypäletisleestä ja viljaviinasta. Valmistuksessa käytetään sokeriväriä värin parantamiseksi ja sokeria maun pehmentämiseksi. Jaloviinasta ainutlaatuisen tekee konjakin ja viinan sekoitus, näin ei muualla tehdä. Jaloviina jaetaan eri luokkiin sen mukaan kuinka paljon konjakkia juoma sisältää. Tähdet kertovat kuinka paljon konjakkia on.
Nollan täden Jaloviina valmistettiin heti sodan jälkeen, konjakkia lisättiin vain antamaan väriä. Yhden tähden jaloviinassa konjakkia on kolmasosa. Kahden tähden Jaloviinassa oli puolet konjakkia, tätä Jaloviinaa ei ole myynnissä. Kolmen tähden Jaloviinassa on kolme neljäsosaa konjakkia. On myös olemassa Jaloviina Extra, joka sisältää eniten konjakkia. Jaloviina on meripihkankeltaista ja maultaan lämmin, konjakkimainen ja hennon hunajainen. Jaloviinassa on 38 tilavuusprosenttia alkoholia. Jaloviina nautitaan huoneen lämpöisenä shottina ja se sopii myös juomasekoituksiin joista tunnetuin on Jallukola
Koskenkorva on yksi myydyimmistä tuotteista työssäoppimispaikalla. Koskenkorva on suomalainen vodka. Se on viljasta ja sokerista valmistettu kirkasviina. Alun perin valmistettu perunasta, nykyisin ohrastra. Maultaan se on pehmeä ja hennon viljainen. Koskenkorvan alkoholipitoisuun on 38 tilavuusprosenttia. Koskenkorvaa voi nauttia usealla tavalla, huoneenlämpöisenä tai jääkylmänä shottina sitä voidaan käyttää melkein jokaisessa juomasekoituksessa.
Neljänneksi myydyin tuote on Beefeater London Dry Gin. Tämä on maailman myydyin ja palkituin brittiläinen kuiva gini, jota valmistetaan Lontoon sydämmessä. Juomassa on 40 tilavuusprosenttia alkoholia. Se valmistetaan tislaamalla viljasta ja katajanmarjoista. Katajanmarjat antavat sille sen ominaismaun. Juomaa myydään yli 40 maassa. Tämä gini on väritön, kuiva ja terävä, maultaan se on ginimausteinen, hennon sitruunan kuorinen ja kevyen korianterinen. Giniä nautitaan useimmiten juomasekoituksissa.
Viidenneksi myydyin väkevä juoma on Brugalin Anejo rommi. Sisältää 38 tilavuusprosenttia alkoholia. Maultaan tämä rommi on pitkä, kuiva, tamminen, karamellinen ja meripihkainen. Brugalin rommi on Dominikaaniseseta tasavallasta kotoisin. Sitä on kypsytetty viisi vuotta savustetuissa tammitynnyreissä. Rommia käytetään paljon juomasekoituksissa. Tunnetuin juomasekoitus tummasta rommista on Cuba Libre. Se keksittiin noin vuonna 1900 Kuubassa, sodan aikana. Yhdysvaltalaiset sotilaat eivät pitäneet rommin mausta, he lisäsivät rommin sekaan paljon limen mehua peittääkseen sen maun ja lisäsivät sekaan vielä Coca Colaa. Näin syntyi Cuba Libre.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti