Myydyimmät miedot alkoholijuomat
Myydyin mieto juoma on Koffin keskiolut hanasta. Tässä kolmosoluessa on alkoholia 4,5 tilavuusprosenttia. Koffin keskiolut on kansainvälisesti palkittu lager-olut. Olut on kevyesti humaloitu, keskivahva ja pehmeän makuinen. Väriltään olut on kullankeltainen ja kirkas. Vaahto on tiivis ja jälkimaku on hyvin puhdas. Olut sopii niin ruoka kuin seurustelujuomaksi. Käy hyvin esimerkiksi pizzan, makkaran, salaattien tai kalaruokien kanssa. Olutta käytetään hyvin usein myös ruuan laitossa, marinadeissa ja kastikkeissa.
Toiseksi myydyin mieto alkoholijuoma on talon valkoviini. Talon valkoviini on Stellenrustin Kleine Rust -viini. Viini on valmistettu suurimmaksi osaksi Chenin Blanc -rypälelajikkeesta, jota siinä on 80 prosenttia. Myös Sauvignon Blanc rypälettä on käytetty, sitä viinissä on 20 prosenttia. Rypäleet saadaan 5-15 vuotta vanhoista köynnöksistä korkealta Bottelary Hillsin tarhasta, Etelä-Afrikasta. Maaperä on hiekkainen ja siitä johtuen rypäleet kypsyvät nopeammin ja kadottavat jonkin verran hapokkuutta. Tätä on korjattu lisäämällä Sauvignon Blanc rypälettä, joka on kasvanut graniittisessa maaperässä, jotta saadaan lisää hapokkuutta. Alkoholipitoisuus juomassa on 13 tilavuusprosenttia. Väriltään tämä viini on vaalean oljenkeltainen. Tuoksultaan hedelmäinen ja raikas. Helposti lähestyttävä viini on maultaan hedelmäinen, kuiva ja tasapainoinen. Viinissä on pitkä jälkimaku, jossa hieno hapokkuus. Tämä viini sopii erinomaisesti kanan, kalkkunan, salaattien tai kasvisruokien kanssa.
Kolmanneksi myydyin juoma on Hartwallin long drink eli lonkero. Lonkeroa on valmistettu vuodesta 1952. Kotimaisia long drink-juomia alettiin valmistamaan Helsingin olympialaisia varten, jotta saataisiin tarjoiltua valmiita juomasekoituksia suurelle matkailijamäärälle ravintoloissa. Makuja oli kaksi, greippimehusta ja ginistä valmistettu ja jaloviinasta ja pommacista valmistettu. Lonkero valmistetaan samaan tapaan kuin virvoitusjuomat. Ylimääräisena vaiheena on alkoholin lisääminen joukkoon. Alun perin juomaa oli tarkoitus valmistaa ainoastaan olympialaisten ajan, mutta long drink sai suuren suosion Helsingissä, Suomi on vieläkin lonkeron suurin markkina-alue. Kyseisessä lonkerossa on 5,5 tilavuusprosenttia alkoholia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti