tiistai 19. tammikuuta 2016

Väkevien alkoholien ryhmittely


Maustamattomat viinat

Maustamattomat viinat ovat värittömiä ja neutraalin makuisia puhtaan alkoholin vesiliuoksia. Makuerot tulevat lähinnä tislaustavoista sekä sokeri- ja alkoholipitoisuudesta.  
Maustamattomiin viinoihin kuuluvat vodkat. Vodkasta on olemassa myös maustettuja versioita, esimerkiksi Finlandia Lime ja Finlandia Mango.

Ginit


Ginit on valmistettu tislaamalla viljasta ja katajanmarjoista Sitä tarjoillaan snapsina tai juomasekoituksissa. Esimerkiksi Gin tonic, eli juomasekoitus jossa on tonic-vettä ja giniä. Juoma valmistetaan sekoittamalla.





Akvaviitit

Pohjoismainen väkevä alkoholijuoma, joka valmistetaan joko perunasta tai viljasta. Akvaviitti on väriltään kirkasta tai kullankeltaista. Mausteina juoman valmistuksessa käytetään kuminaa, kardemummaa, anista, fenkolia, vaniljaa, korianteria, sitruunan kuorta tai lakritsia. EU:ssa mausteena voidaan käyttää myös tilliä. Nautitaan jääkaappikylmänä snapsina joulun aikaa.

Anisviinat

Anisviinoja valmistetaan lähinnä Välimeren alueilla. Se maustetaan aniksella, minkä voi jo nimestä päätellä. Juomat voivat olla makeita tai kuivia, vahvoja tai mietoja, tämä johtuu juoman valmistustavasta, joskus niihin lisätään jopa sokeria. Anisviinaa voi valmistaa tislaamalla tai liottamalla mausteet neutraalissa alkoholissa. Juoma on väriltään kirkas tai kellertävä. Tarjoillaan usein veden kanssa. 


Grappa

Italialainen viina, joka valmistetaan viinin puristusjäämistä eli mäskistä. Grappan maku saadaan erillaiseksi käyttämällä eri laatuisia ja tyyppisiä viinirypäleitä. Grappa valmistetaan tislaamalla. Sitä käytetään pääasiallisesti jälkiruokajuomana.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti